Mariehamn behöver högre hus

Det är dags att byta fokus och för ett tag släppa den internationella idrottsvärlden för att istället något fördjupa sig i utvecklingen inom Mariehamns stad. Ska i några delar resonera runt och fördjupa mig i de visioner som Mariehamnscentern presenterade på Badhusberget i början av juli. Bakgrunden är enkel. Stadens underskott växer i takt med att företagens vinster krymper. Detta kräver ett tydligt och motiverande ledarskap. Inför stundande budgetarbete måste resurser koncentreras på unga, gamla och sjuka samt på att erbjuda de bästa förutsättningarna för stadens företag. Det är inte så mycket som pekar på att detta arbete rullar på. Tvärtom finns det tecken på en polarisering bland de så kallade större partierna som inte leder någonstans. Det fenomenet har jag tagit upp förut. Jag börjar i dag och rullar sedan på.

Vision 1

Vi behöver pigga strategier och en stadsplanering som tänker utveckling och inkomster. Det behövs bättre strategier för att centrum, något som ska ske genom förtätningar och högre byggnader.

Kommentar: Beslutet att dra åttavåningshuset vid Torggatan i långbänk gjorde att Maxinge i dag finns i Jomala. Då tänkte man varken utveckling eller inkomster. En stad är en stad och får aldrig glömma att städer oftast byggs just på höjden. Mest av finansiella skäl, det blir billigare.


Höga hus är fina. Och kostnadseffektiva.

Kommentarer

Populära inlägg