Spridda skurar från veckan

Det blev en händelserik vecka, den som nu är på upploppet. Även de två följande blir intensiva innan sommaren sakta börjar sänka sig över nejderna.

Fotbollsmässigt var IFK:s två raka hemmasegrar mot Åbolaget FC Inter och TPS fullständigt overkliga och obeskrivligt fantastiska i sin skönhet. IFK är i dag ett gäng vinnarskallar som inte spelar två gånger fyrtiofem minuter utan minst femton minuter längre. Deras mål är inte att avsluta matcherna utan att gå hem som segrare! De gör det tillsammans och vet vikten av att alla ska med. Detta kan bära precis vart som helst! Medgång föder medgång och starka spelare gör bra matcher. Jag är djupt imponerad över den känsla för slaget, för publiken och för hela Åland som nu genomsyrar IFK. Ser fram mot söndagens match mot Jaro i morgon söndag. Den matchen spelas i Karleby, alltså Patrick Byskatas, Petteri Forsells och Pekka Lyyskis hemmaplan. Det känns som det ska mycket till för att FF Jaro ska kunna stoppa det skenande IFK-tåget.
Den här bilden är iskallt analyserande. IFK är nu på en fjärdeplats i ligan och högst av alla när det gäller dagsformen. Dessutom finns Petteri i topp på alla andra listor tillsammans med Tamas, som faktiskt lärde sig göra mål under sin tid i Mariehamn! ;-)
Under den gångna veckan har Finans- och näringsutskottets sensationellt flitiga och oftast kloka medlemmar levererat ett betänkande kring en ny elmarknadslag samt ett om den aktuella tilläggsbudgeten, den som på sikt ska ställa om en del av vårt Ålands ekonomiska situation. Det måste göras för att vårt arv till våra efterkommande inte ska utgöras av stora skulder utan av en livskraftig ekonomi. Debatten i lagtinget inleds troligen på onsdag! I utskottet har vi inte alltid varit eniga men vi har det oftast väldigt trevligt. Det är en ynnest och en lycka att arbeta tillsammans med folk som på riktigt och genuint vet skillnad på sak och person. Lägg därtill att alla idogt kämpar för att Åland ska bli bättre och fram skymtar bilden av ett vinnande lag.

Veckan rymde också en snabbvisit till Blekinge och Ronneby för ett föredrag om anlagda bränder och ”Gryningspyromanen”. Spännande!

Ha en skön helg alla!


Kommentarer

Populära inlägg