Siffrorna, de dansar

Gårdagen var en uppvisning i finans- och näringspolitik, kommunpolitik och framtidsanalys. Inte alls så tråkigt som denna inledande mening lätt ger sken av. Det blev en stimulerande, tankeväckande och inspirerande dag.

1. Finans- och näringsutskottet möttes på morgonen för att fortsätta behandlingen av regeringens omställningsbudget. Utmanande och progressivt möte.

2. BSPC-möte på eftermiddagen med förberedelse inför huvudsakligen höstmöte i St Petersburg men också snabbtitt på de otroliga företag som i dag verkar på Åland inom högteknologiska miljösatsningar. Framtiden är lokal, även på energisidan.

3. Seminarium ”Mål 2015” med Mariehamns stad på eftermiddagen/kvällen. Stadsdirektör Edgar V gav sin syn på det här med målstyrning och hur det kan appliceras i skötseln av en stad. Inte helt enkelt, men knappast heller alldeles omöjligt. Jag konstaterade i en efterföljande diskussion att den så kallade Tredje sektorn (kultur, idrott etc) borde benämnas näringar istället för något annat. För i stort sett alla större evenemang som ordnats i Mariehamn under de senaste åren är drivna av den ideella sektorn: NatWest Island Games, Alandia Cup, Katrina, Tall Ships Race, Paf Open, etcetera. Jag tycker också det så kallade Mariehamnskalaset som var en succé i fjol somras borde återkomma varje år. Det blir nog för lite att bara köra det vart etthundrafemtionde år. Stadssällskapet fortsatte med en av allt döma flott middag i kvällningen men då lämnade jag för nytt möte. Det var synd, gissar att det snackades endel ekonomi och vikten av matematikundervisning bland ledamöterna när skymningen började falla...

4. Centerns vårstämma på kvällen. God atmosfär, bra diskussioner och ett lysande föredrag av högskolerektorn Edvard Johansson. Det är värt mer plats än en punkt bland andra i dag. Håll utkik i morgon så kommer det mer! För att det är ni värda.

Ha en skön tisdag på Åland. Själv är jag i Kristianstad i Skåne och håller föredrag.

Hörs.

Hus ska staden egentligen skötas. Kring detta råder många uppfattningar och i går togs ett första steg i syfte att bli lite mer eniga kring vilka mål som ska uppnås. Kanske.

Kommentarer

Populära inlägg