Det händer i veckan

Det där med dagböcker är ju väldigt 1980-tal. Ni kanske minns hur man medelst snabba anteckningar höll minnet intakt beträffande vad som hänt då dagen var över. I dag är det 2012 och allt sker digitalt. Dagböcker till exempel är numera nåt man skriver på förhand. Så här har ni min kommande vecka, dag för dag.

Måndag. I Helsingfors för att träffa en cool cat. Berättar mer om det senare. Flyger hem med Flybe då Air Åland sagt åt sin Mats att skolan är slut. På kvällen blir det fler möten på hemmaplan. Nej, tror inte ÅHS står på den agendan men det verkar onekligen rätt skakigt där just nu. Den ledningen borde ta lärdom av det som hänt IFK till följd av ett nytt, inspirerande och tillåtande ledarskap. Man når längre genom att säga ja än att säga nej.

Tisdag. Stadsfullmäktige träffas för att bland annat prata ekonomin. Ska man tro sossarna och deras pappor är det här med en svag ekonomisk utveckling ett påhitt som snart går över. Det är bara att gasa på enligt dem och sedan höja skatten. Att man på det sättet bromsar tillväxten är inget att bry sig om enligt ett helt nytt sätt att förhålla sig till ekonomisk verklighet. Jag hoppas verkligen den så kallade borgerliga majoriteten inser att låg skatt är bättre än hög skatt när det gäller att få fart på den nödvändiga konsumtionen. Och så undrar många också vad sossarnas mammor egentligen tycker om utvecklingen för Mariehamns stads ekonomi. ;-) För sist och slutligen handlar otroligt mycket om det Bill Clinton skrev på den lapp han bar omkring i sin ficka. ”It’s the eceonomy, stupid.”

Onsdag. Lagtinget börjar troligen debattera tilläggsbudgeten. Det blir många ord, åsikter, tyckanden och (troligen) attacker. Allt som krävs för en bra onsdag. Välkomna!

Torsdag. Möten som än så länge inte ska kommuniceras, som det så fint heter. Det handlar dock om minutprogram.

Fredag. Fortsatt lagtingsdebatt följt av lite fest på kvällskvisten.

Helgen är än så länge rätt oplanerad. Det får den gärna förbli ett tag till. Ha alla en kreativ och inspirerande arbetsvecka! För det tänker jag ha.

Ses.
Lika som bär. Mina veckor och gammaldags hederlig korvstoppning.

Kommentarer

Populära inlägg