Fotoarkiv: Helsingfors Design

Tillbringade nyligen en lördag i World Design Capital Helsingfors. Det hjälps inte men det är ett gott val av stad. Jag har alltid gillat arkitekturen som fyllt staden och tänket bakom planeringen när det gäller såväl den öppnande hamnen, de pampiga kyrkorna, det inbjudande torget, esplanaden in till centrum och så vidare. Enda nackdelen är att det så gott som alltid är kallt i Helsingfors. Kan möjligen ha att göra med alla husen och närheten till havet men är likväl svårt att vänja sig vid. På samma sätt som Gula dagarna i Stockmann. Att normalt folk kan bli så till den milda grad tokiga över gula lappar och möjligen lite lägre priser övergår min horisont.

Håll till godo. Här kommer några bilder att inspireras av! I morgon bär det av till Designmuseum. Där finns det grejer för både killar och tjejer!

Såsom varande en enkel lagtingsledamot blir man alltid glad när broderlandet hissar flaggan när man kommer. :-)
Stora stenar bredvid varandra, skulle den här skapelsen kunna heta. Men det gör den inte.  Fast den borde. Sten är sten om än i gyll’ne dosor, som jag brukar säga.
”Älskling, det har gått en maska. Där! Nej, lite längre till vänster. Ser du nu?!” Tålamodet man ska vara utrustad med för att fixa detta är inte av denna världen.
Är väl som de allra flesta och stannar aldrig upp när gatumusikanterna släpper loss. Men den här grabben var inte att leka med. Undrar om det var en copycat till den där killen ni vet, typ världens bästa violinist, i New Yorks tunnelbana som står där och lirar medan människor passerar utan att begripa. Sådan vill jag inte vara. ”Carpe diem”, som jag brukar säga. ;-)
Den här grabben tänker jag på...Så här ser det ut vid Designmuseet några stenkast från centrum. Klart värt ett besök. I morgon får du hänga med in för en liten titt och själv se hur konst de facto kan förändra världen.
Den här långe rackaren dyker upp lite varstans i gatubilden i huvudstaden.
Själva centralen för hela spektaklet är denna paviljong som ligger bakom Designmuseet. Här ska människor mötas och idéer bytas. Öppnar vilken dag som helst!

Kommentarer

Populära inlägg