Skillnad på folk och kanelbullar

I förrgår var det kanelbullens dag vilket fick normalt sansade människor att gå bananas. Det var en snackis av stora mått bland kaffebord och i stugorna. Till alla bagares stora lycka.

I går var det den internationella lärardagen. Det firades med valdebatt på kvällen. I övrigt avlöpte festligheterna ganska stillsamt får man säga. Det gjorde i all ärlighet debatten också.

I dag är det den 6 oktober och exakt tre år sedan det isländska bankväsendet föll i bitar och skakade om en hel finansvärld. Det är också dagen då mannen som på riktigt förändrade en hel världs sätt att tänka, Steve Jobs, dödförklarades. Uttrycket att se runt hörnen är kanske slitet. I Steve Jobs fall handlar det snarare om att se inte bara runt hörn och hus, utan runt hela städer, med återvändsgränder och allt. Det är på riktigt fullständigt sanslöst vad den människan hittade på. Och blev ändå bara 56 år.

Vet inte riktigt vilka slutsatser man kan dra av det. Annat än att livet alltid går vidare och att någon kommer att fylla Steve Jobs plats. Så är det alltid. Ingen är oersättlig. The show must go on.

Fast läs detta först, och minns.

Kommentarer

Populära inlägg