Dubbla budskap

Kan inte riktigt släppa det där med vin och politik. På sätt och vis var det definierande av rätt mycket att fyra av sex partier ville släppa vinet fritt i matbutikerna för att på nåt invecklat sätt rädda ekonomin hos de lokala handlarna. Det vara bara jag och sosse-Gunell som sade nej till detta. Sedan, när debatten är slut, går alla de som just sagt ja till mer vin ut och höjer rösten för kampen mot narkotikan...

När alla i dagens läge borde veta att dörren till ett knarkmissbruk i samtliga fall öppnas med hjälp av alkohol. Man vill alltså med ena handen göra vinet mer lättillgängligt och med den andra sätta åt missbrukare. Dem räkneövningen är inte helt enkel att begripa.

Vill man verkligen en gång för alla stoppa narkotikamissbruket ska man göra det ännu svårare att få tag på alkohol. Fast det är en lösning som är svår att genomföra i praktiken. Därför borde arbetet mot missbruket börja mycket tidigare. Därför ska vi inte låta dagisgrupperna eller skolklasserna bli större. Därför är det viktigt med ordnade aktiviteter för barn och ungdom. För att visa dem att livet är fullt av möjligheter även utan snabba kickar i form av missbruk. För det krävs allas hjälp.

Och absolut inte vin i butikerna.

Kommentarer

Populära inlägg