Glöm inte att se framåt

Jisses vilken måndag. Börserna rasar i Asien och Europa och USA. ISIS skjuter tempel i småbitar i Syrien och hatretoriken når höjder vi inte sett på länge. Här på hemmaplan tillåts rasisten Daniel Lampinen yra om ”vitt kulturkrig” i Ålandstidningen och folk klagar på köttbullarna på Eckerölinjen. Dessutom går IFK för ögonblicket dåligt.

Det gäller i ett sådant läge att inte släppa fokus på framtiden och möjligheterna för sådana finns det massor av. Bara man väljer att se dem. Jag gjorde ett försök tidigare att bemöta Daniel Lampinen och tycker själv det lyckades rätt väl. Börsfallen är inget vi kan göra åt annat än att undvika att placera pengar där de försvinner. ISIS är ett stort problem för hela världen på samma sätt som Ku Klux Klan, Che Guevara, Josef Stalin, Hitler och andra var det förr. De goda krafterna vann till sist och så kommer det att sluta även för ISIS.

Eckerölinjens köttbullar är orättvist bedömda ty de gillar jag skarpt och IFK ska snart vinna cupfinalen i Valkeakoski.

Dessutom skiner solen, i stort sett alla som vill har jobb och en hel arbetsvecka ligger framför oss. Vi har minimal brottslighet, fantastiska skolor och en sjukvård som står där när olyckan är framme. Vi är hela, rena och trygga och snart får vi dessutom sträcka ut en hjälpanda hand till flyende syrier.

Det finns alltså fler rätt än fel och på det hela taget är det precis det som på riktigt är viktigt.

Ha en fin vecka och glöm för allt i världen inte bort att äta en glass lite u och då. :-)
I människans uppgift under vår tid på jorden ingår varje dag att se möjligheterna för i det ögonblick vi slutar göra det, finns det inga.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg