Supermånen över Rostock

Äntligen framme. Färja, taxi, flyg och buss krävs för att slutligen och sent checka in på hotellet i Rostock där BSPC möts de kommande tre dagarna. På agendan finns hälsa, omsorg och sjukvård vilka alla är ting som ständigt sysselsätter samhällsbyggare inte bara kring Östersjön utan i hela världen. Sist och slutligen handlar ändå allt om att ta hand om varandra och försöka göra tingens ordning så bra som möjligt.

I BSPC är Åland lika mycket värt som alla andra länder kring Östersjön. I dag väntar därför tidiga möten, många möten, hetsiga möten och (minst) en signal till ländernas regeringar om vad som borde göras. Själv ska jag presentera den rapport jag som sjöfartsrapportör varit med och skrivit. Man kan ladda ner den här.

Just nu är det extra inspirerande i och med den supermåne som lyser över vår del av världen. Månen är närmare än normalt och ter sig därför trettio procent större än vanligt. Fenomenet uppstår regelbundet och har självklart en naturlig förklaring men är inte mindre spektakulärt för det.

Så här ser supermånen ut där den seglar över natthimlen i Rostock i norra Tyskland.

Kommentarer

Populära inlägg