Heder till alla nördar

I går firade vi alla nördars egen dag, den 25 maj; den internationella nörddagen. Att den sammanföll med valet till EU-parlamentet är naturligtvis en tillfällighet... Nördarna är hur som helst människorna som vägrar kunna allt om allt utan sätter värde på att kunna allt om ganska lite.

Sådan fascinerar mig då jag genom åren haft drag som angränsat till rent nörderi. När jag var ung utgjorde schacket mitt liv och tillvaro, senare blev det volleyboll och mycket annat. Under många år var arbetet min nördigaste egenskap och i dag kan jag fortfarande snöa in på till exempel TV-serier som Vita Huset eller Homeland eller House of Cards.

En gång nörd, alltid nörd och därför kommer jag alltid att hylla dessa specialitet som väljer sin egen väg här i livet.
Grattis till alla nördar därute. Kom ihåg att ni har rätt och de andra fel.

Kommentarer

Populära inlägg