Vår alldeles underbara värld

När det bråkas om Almedalen, Edward Snowden sitter fast i Moskva och börjar får trovärdighetsproblem, Federer blir utslagen ur Wimbledon och en europeisk bankunion är svår att komma överens om. Då är det läge att påminna sig om vikten att leta rätt istället för fel.

Hatten av till dagens Nyheter som inleder en satsning som i stora drag går ut på att visa prakten i vår planet. Det gör DN inte av egen kraft utan är inspirerade av den stora fotoutställningen Wild Wonders of Europe som visas på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm fram till den 29 september. 69 av Europas bästa naturfotografer har tagit foton i alla Europas 48 länder och DN har nu bestämt sig för att i hundra dagar visa en bild per dag. Smart och inspirerande. Men bäst är förstås att själv åka till Stockholm och se utställningen! Det pågår annars ett jobb i det tysta med att få utställningen till Åland. Det är Natalia Mikkola från Mariehamn som åker runt bland våra närmaste regeringar för att en gång kunna visa fotografierna även i vårt hörn av världen.

Själv följer jag på Twitter något som kallas @Earth_Pics som delar med sig av fullständigt häpnadsväckande bilder från vår planet. Som till exempel dessa (det framkommer aldrig vem som tagit själva bilderna):


Det är ett tufft jobb men någon måste göra det. Hoppa först.
Niagarafallen har jag aldrig sett men är övertygad om att det måste ske.
Det blixtrar, sprängs fyrverkerier, kommer en komet och råder solnedgång. Allt på samma gång. Only in Perth, Australia. 
Höjdskräck är ingen fördel om man funderar på att köpa hus på vissa platser i Frankrike. Rocomadour, Dordogne. 
Been there, done that. Frusit i Eiffeltornet. Tips från coachen: Se till att det är en fin sommardag när ni går upp. Eller har pälshalare med er i bagaget. 
Maldiverna måste också upplevas en dag.
Här ska man inte stanna för länge på barerna om man vill komma hem helskinnad.  Manarola by night. Cinque Terre, Liguria, Italy.
Gå nu in på Twitter och följ dem. Livet blir lite mer levande! @Earth_Pics

Kommentarer

Populära inlägg