Superjakt på Ålandsbesök

Den beskrivs som världens sjuttonde lyxigaste privata jakt. Men precis nu ligger Mayan Queen IV rätt över några av Ålands bästa flundergropar väster om Lagneskär, några stenkast från Västerhamn och festprissarna på Cinderella.

Fartyget som är 92 meter långt och har plats för bara sexton gäster har gjort en imponerande resa genom Östersjön: Oslo, Köpenhamn, Karlskrona, Kalmar, Västervik, Stockholm och nu Åland för man sparar ju alltid det bästa till sist! Ägaren till lyxjakten lär ska heta Alberto Bailleres, en åttioåring från Mexico som äger silvergruvor och har lyckats bra i affärer. På världslistan uppskattas hans förmögenhet (av Forbes) till tretton miljarder euro. Med de pengarna kunde han betala för hela den åländska budgeten – trettiosju år i följd.

Mayan Queen IV  är sex våningar hög och har väckt stor uppmärksamhet där den dragit fram längs de svenska kuststäderna. På Åland verkar man ha tagit det lugnare, fast så är vi ju från tidigare vana vid fartygslyx.

Nu är det oklart om just den här båten är till salu men det brukar det mesta vara. I så fall får man vara beredd att hosta upp i runda slängar 120 miljoner euro eller ungefär hälften av vad Viking Grace gick lös på.

Här ligger Mayan Queen IV just nu, troligen ovetande om flundrorna som simmar fram under kölen.
Sex våningar gör att de sexton passagerarna och besättningen har gott om plats.
Om man hade varit ute i natt hade det antagligen sett ut ungefär så här.
Här kan man se rörliga bilder på världens sjuttonde lyxigaste privatjakt:

Kommentarer

Populära inlägg