Mellan lågt och högt

Sitter och funderar tillbaka på veckan som snart är till ända. Detta med påsk kommer onekligen passligt denna vår, alldeles särskilt som det börjar finnas tecken på att kylan så sakteliga börjar ge sig också. Fast det var inte väder det skulle handla om.

I måndags var det debatt om polislag och intelligenta trafiksystem i lagtinget. Kring det finns det egentligen inte så mycket att tillägga. På kvällen ordnades aftonskola i stadshuset där framtidens ledarskap hanterades. Jag höll ett anförande som i stora drag gick ut på att man måste bestämma sig för vad som är viktigt (läs ekonomin) och sedan arbeta hårt. Det finns folk i fullmäktige som tycker det är bättre att prata om måsar och titlar än hur skattemedlen ska räcka till. Jag har inte helt lätt att inse betydelsen av sådana frågor.

På tisdag hade vi utskottsmöte hela dagen och gick igenom Åland och EU samt ett lagförslag om ändringar i samfundsskatten. Kvällen gick till stadsfullmäktige som inte utgjorde någon stor kväll i staden Mariehamns historia. Aldrig har så många ägnat så mycket tid åt så mycket oviktigt. Det började dock bra med en redogörelse kring hemrehabilitering som är framtidens melodi. Ett samhälle kan spara multum på att hålla åldringarna så friska och starka att de kan stanna i sin hemmiljö så länge som möjligt. Efter det barkade det iväg med måsar, hissar, titlar och vad det nu var. Jag skrev en insändare av bara farten efteråt.

Onsdagen gick i jämställdhetens tecken och sedan var det inte så mycket mer med det. Ha en fin torsdag och ladda för påsken!

Så här såg stadsfullmäktige ut i fjol. I tisdags ägnade sig denna skara åt detaljfrågor på ett sätt man sällan tidigare skådat.

Kommentarer

Populära inlägg