Här kommer stjärnorna

I kväll höll IFK sin stora ungdomsavslutning. Jag satt i publiken och njöt!
Det framgår inte riktigt av bilden men här är det A-laget som med en extra kille på ryggen åker på storstryk mot 02:orna. Det var kanske inte så konstigt. Herrarna hade ju inlett träningarna i går...

Inget är lika välkommet i dessa budgetmanglartider som en rejäl idrottsfest. I kväll begav det sig i Baltichallen där IFK:s nuvarande stjärnor levde om med morgondagens. Det var skratt och glam, tunnlar och prestationer och mål i mängder. Själv satt jag på läktaren och stortrivdes av entusiasmen, inspirationen och den totala lyckan de små visade upp. Inom idrottens värld finns inte begreppet missmod.

Och på tal om det är nu historiken över Ålands Idrott skickad till tryck. Den når försäljningsdiskarna före jul och bör såklart finnas i varje åländskt hem! Här kommer en del av inledningen alldeles gratis!

De aktiva lärde sig ta ansvar, ledarna lärde sig att inspirera och visa andra vägen framåt, samarbete var nyckelordet. I dag är det många ålänningar som genom att ha fostrats inom idrotten är redo för större och tyngre uppgifter. Den här boken är inte bara en återblick på de tider som ligger till grund för dagens framgångar. Det är också en påminnelse om att bakom varje landvinning ligger hård träning och goda förberedelser. Inte att förglömma en stor portion mod. Och lite tur. 
Den åländska idrottsrörelsen är resultatet av envishet och ambitioner och målbilder som tänjt gränser. De som lade grunden till vad vi i dag kan skörda finns fortfarande bland oss. De är lite äldre och minns kanske inte längre allt. Men tack vare historiker och det skrivna ordet ska deras gärningar aldrig helt glömmas bort. De män och kvinnor som med sina egna armar anlade de första löparbanorna och höjdhoppsgroparna gjorde det för sitt eget höga nöjes skull. Men det bar mycket längre än så. Den så kallade allmänheten var snabb med att ta de unga idrottshjältarna till sig och stödja dem på olika sätt. Samhället hoppade också på tåget liksom sponsorer utan vars hjälp idrotten av i dag skulle falla. 
Det krävs en by för att fostra ett barn. Det krävs en hel ö för att skapa duktiga idrottare. Det har Åland lyckats med. Detta är historien om hur det gick till.
I morgon kör vi på igen med ytterligare utskottsarbete för att sedan ta helg och fira republikens födelsedag.
TRYGGHET ska det naturligtvis stå här men det blev lite rörigt! 
VÅRT MÅL var det meningen att det skulle bli när A-laget utmanades av 02:orna. Men det blev istället SVÅRT MÅL!
Här i vimlet fanns jag och alla andra som gjort sitt som riktiga idrottsmän och -kvinnor.

Kommentarer

Populära inlägg