Nu krävs action mot droger

Vissa frågor får aldrig glömmas bort när det pratas kommuner, statistik, Sote och så vidare. Som till exempel kampen mot ett tilltagande drogmissbruk och utanförskap. Vi tycker från partiets sida att det händer ganska lite och föreslår därför en debatt om frågorna i lagtinget.

Dagens pressmeddelande:

Landskapet Ålands i särklass allra största utmaning är det tilltagande drogmissbruket bland unga. Det handlar om tobak, alkohol och till sist narkotika. Allt sådant som förkortar själva livet och skapar tragedier.

Detta problem har tilltagit under lång tid, utvecklingen har bara gått åt ett håll och vi nås allt oftare av allt värre livsöden. Frågan är vital och helt avgörande för vårt samhälles fortsatta utveckling. I det arbetet krävs framför allt föräldrastöd och en innehållsrik vardag och där bär vi alla ett ansvar.

Mot den här bakgrunden anser Åländsk Center att det till exempel är oerhört viktigt att stärka såväl grund- som fortsättningsskolorna i deras arbete med att skapa meningsfullt innehåll i våra ungdomars liv. Vi måste alla jobba för att alla känner sig behövda och bekräftade.

Centern understryker vikten av att ta nya tag i arbetet mot drogerna och kommer därför att föreslå för talmanskonferensen att lagtinget ordnar en debatt kring denna framtidsfråga. Ålands lagtings uppgift är att leda och inspirera hela Åland och det är dags att ta det ansvaret.
Måste hejdas på alla fronter.

Kommentarer

Populära inlägg