Om Runeberg och Föglö

Nej, jag har ingen riktig koll på hur en Runebergstårta tillagas men det lär vara enkelt. Ska göra allt för att få mig en till livs under dagen som bär det förpliktigande namnet Runebergsdagen!

I dag väntar för övrigt en spännande dag då vi från Centern drar till Föglö för att träffa föglöbor och prata framtid. Sådana träffar är alltid inspirerande och har hittills skett i Hammarland, Kökar, Sottunga och Saltvik och nu fortsätter vi vår resa. Med finns jag själv och bland andra Mathias Johansson, Annika Hambrudd, Anna Holmström, Carina Eriksson och partisekreterare Jenny Schuhmeister. Alla är trevliga och pratsamma!

Om du bor på Föglö, kom över och säg hej och drick lite kaffe med oss. Dessvärre har vi inga Runebergstårtor med oss men något annat hittar vi på. Klockan 14.00 i Kommungården i Degerby!

Just det, om den finländske nationalskalden Johan Ludvig Runeberg (som bakade den första Runebergstårtan eller liknande...) har jag skrivit en del. Han gjorde mycket för det Finland som vi känner i dag.

Här är inbjudan till dagens möte i Degerby, Föglö. Kom dit och träffa några av oss som har varit med och byggt Åland under de senaste fyrtio åren!
Det här är en Runebergstårta och därmed lovligt byte hela dagen!
Kommentarer

Populära inlägg