Världsklass på kobbarna

Har man en dag över är det läge att ta sig en tur ut till Kobba Klintar där fotograf-Daniel Eriksson satt upp en bilder som tar fotokonst till nästa nivå. Utställningen heter Landmärke och hänger kvar till den 19 augusti.

Daniel har jag känt i decennier och ofta arbetat med. Vi har sett vänner komma och varför jag som recensent betraktad inte har mycket till trovärdighet.

Ändå måste det sägas. Daniels bilder av den verklighet som omger oss öppnar ögonen på ett sätt som inte många lyckas med. Han ser färger som döljer sig för oss andra. Han uppfattar mönster som jag inte ser och han hittar färgerna som passar med varandra. Dessutom har han tur på samma sätt som en skicklig målvakt har hjälp av stolparna. Bilden på den uppdykande gudingen slår det mesta jag hittills sett.

I båken på Kobba Klintar har Daniel hängt upp tjugofyra bilder som berättar historien om den natur vi lever i och av. Jag har några favoriter men det är inte så intressant. Bilder ska ses utan förutfattade meningar. Bara då berättar de historien som är värd att berätta. Besök. Och missa inte den klassiska Kobbamackan i cafeterian!
Daniel Eriksson framför sin egen favorit ”Vägen hem”. Om bilden skriver han: ”Att se Marhällan och Kobba Klintar i horisonten är att komma hem. Eller att åka bort, förstås.”
Kobba Klintar har innehållet, ljuset och alla de berättelser som krävs för att skapa spänning av en vanlig skärgårdsdag. Här händer dessutom massor av grejer i sommar.
Niclas Nordlund är en annan mycket skicklig fotograf som stått för några av vårens allra finaste naturbilder i vår. 
Fruarna Maria och Helena var på plats när det vankades vernissage.


Kommentarer

Populära inlägg