Bli klok, drick mjölk

I dag firas Mjölkens dag över hela världen. Liksom i fjol. Skälet är solklart; mjölk och andra när- och härproducerade grejer är nyttiga och därmed vägen mot framtiden. Detta är inget nytt för de som hängt med i denna blogg. Finländarna är bra på mycket men extra bra på att dricka mjölk – faktiskt bäst i hela världen med Sverige som god tvåa. Livet på gårdarna är hårt och prövande, inte minst mot bakgrund av den internationella kris som dragit fram över världen. Jag tror ändå att det ska vända och den härproducerade maten på nytt bli värdefull i konsumenternas ögon, precis som EU-parlamentarikern Fredrick Federley sade tidigare i våras. Vi får inte gå omkring och låtsas begripa alltings pris men ingets värde. 

Det är mycket annat att tänka på denna dag som följer på en helg där de människor som är en viktig del av framtiden fick sina vita mössor. Till exempel är det fyrtioåtta år sedan Beatles kom med sitt album (tänk att det kallades så!). Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. År 1992 öppnades denna dag Bromma flygplats som fört mig till en massa spännande platser. År 1998 skapades den europeiska centralbanken som sedan dess haft en tuff resa.

År 2005 blev det också förbjudet att röka i restauranger och krogar. Förbudet blev verklighet trots vilda protester. Hur många vill gå tillbaka till röktiden i dag?

Alltså. Ha en fin måndag och en skön juni. Drick mjölk – helst surmjölk, drycken som stärker och smakar mer än annat. Hylla Beatles och inse att vissa saker helt enkelt måste förbjudas för att det ska bli bra för så många som möjligt.
Mjölk är bra för alla.
Beatles!

Kommentarer

Populära inlägg