Världens bästa vardag

Trots att det i dag är söndag är det skäl att ägna de vardagar som formar våra liv en tanke. Det finns nämligen goda grunder för att slå fast att Åland kan stoltsera med världens bästa vardag. Här finns tryggheten, närheten, modet och viljan att göra framtiden ännu bättre. Detta ska vi ta vara på. Av allting som ska skötas ordentligt är vardagen det som är viktigast. #världensbästavardag #valseger2015

Under veckan som gått har Ålands lagting diskuterat landskapet Ålands årsredovisning för år 2014. För andra året i följd kan Åland uppvisa ett plus efter att alla räkningar är betalda. Överskottet blev 2,8 miljoner euro. Det är nödvändigt. Under åren 2009-2012 slutade bokslutet på röda siffror. Arbetet med att vända den trenden inleddes i och med valsegern år 2011 och den efterföljande omställningsbudgeten.

Det är nämligen med samhällen som med familjer. Intäkterna måste räcka till utgifterna. Vi är glada över att ha varit med och skapat en ekonomi i balans – allas vår vardag kräver det.
Den åländska vardagen har gått från klarhet till klarhet sedan självstyrelsen startade år 1922. Tack vare den har ålänningarna kunnat forma sin egen vardag och bygga sin egen framtid. År har lagts till år och livet på hela Åland har blivit lite bättre för var dag som gått. I dag är vi fler ålänningar än någonsin och vår vardag är rikare än den var i går. Trots det är vi inte nöjda.

Vi vill bygga en ännu bättre åländsk vardag genom att förändra där vi kan och förbättra där det är klokt. Vi jobbar för att din vardag ska bli bättre, vi jobbar för världens bästa vardag!


Och ha en fin arbetsvecka!
Så här kan vardagen te sig på många platser på vår jord. Men inte på Åland, här är det mera... 
...chill... Som på den här bilden jag lånat av Mikko Lagerstedt.

Kommentarer

Populära inlägg