Det blir kallt på julafton!

Man är ju inte den som är den, snarare tvärtom. Och när det gäller att tolka tecknen i tiden är det alltid bättre att förhålla sig optimistiskt. Därför kan jag i dag med kraft i Annadagen slå fast att julen blir kall och krispig och alldeles underbar, om man gillar sånt. För ”braskade Anna skulle det bliva kallt om julen, slaskade det, blev väderleken mild”, heter det i praktikan.

I dag är också dagen då lutfisken ska läggas i blöt och ölen vara färdigbyggd och serveras av Anna med kannan. Detta är inte helt hundra då det också finns uppgifter om att ölet ska börja bryggas denna dag… Som vanligt när det handlar om öl är lagom alltid för lite.

Tycker man detta låter för komplicerat kan man också nöja sig med att helt enkelt fira Pepparkakans dag, för det är en sådan också i dag! Ha en fin arbetsvecka och kom ihåg att se möjligheterna och undvika problemen.

Detta är en ganska skakig faktabas men kvinnan på bilden lär ska föreställa Jungfru Marias mamma Anna, kvinnan med vars hjälp vi i dag kan förutspå vädret på julafton!

Kommentarer

Populära inlägg