Med tanke på skärgården

Denna första så kallade mellandag innan en ny helg är över oss inleddes med ett samtal kring skärgården och dess utmaningar tillsammans med lyceisterna Anton Himmelroos och Baltzar Lindroos från Mariehamn. De gör ett jobb i skolans samhälla inom ramen för skärgårdens utveckling. Det har flera andra gjort tidigare vilket resulterat i flera texter.

Det går naturligtvis bra att sitta och prata om saker men det måste till lite verkstad också. Personligen tycker jag det är talande att det i dag finns en omsorg om våra mest avlägsna öar och hur de ska överleva i en krympande värld. Skärgårdens framtid och regionalpolitik är något som allt fler finner intresse i vilket är hoppingivande. Ska inte gå in alltför mycket på djupet i dessa frågor just nu men måste konstatera att det inte är mer än rätt att en del av samhällets gemensamma kassa används för att bygga infrastruktur även på platser som inte är lika centraliserade som Mariehamn. För nog vore Åland bra mycket tristare om alla bestämda sig för att bo i just Mariehamn.

Ha en fin torsdag!

Lyceisterna Anton Himmelroos och Baltzar Lindroos var punktliga, pålästa och pigga där de åtta i morse stod vid lagtingshuset.

Kommentarer

  1. Jack Christenbrunn2 maj 2013 kl. 14:39

    Internetkoppling i skärgården borde vara lika självklart som vägar och elanslutningar, där det är någorlunda ekonomiskt försvarbart och möjligt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg