Svibybron blev sommarfin

Det började som en idé om marknadsföring i anslutning till valet hösten 2011. Centern ryckte ut och städade upp de rätt så risiga stränderna och slänterna invid Svibybron, den viktiga länk som turisterna ser först av allt på väg in i Mariehamn. Men det stannade inte där. Centern har sedan dess fortsatt att på våren städa Svibybron från vinterns härjningar. Det är bra av flera skäl men mest för att det alltid är bättre att göra något än inget. Genom att rycka ut och reda upp Mariehamns ansikte västerut vill vi visa att det aldrig är tillräckligt att bara prata. Det måste till verkstad också! Dessutom är det alltid lika spännande att se vilken uppfinningsrikedom det finns bland de bilister som väljer att lossa lasten just när de passerar Svibybron. Vi hittade bildäck, oljedunkar, plast, vindrutetorkare, oidentifierade plasttingestar, gamla plogpinnar, cigarettaskar, flöten, en flytväst, åror, en trasig backspegel, några prylar som inte passar i en familjeblogg och liknande.

Med vår årliga vårtradition, som i år inföll i torsdags, vill vi visa att vi bryr oss om hela Åland. Svibybron sammanbinder staden med västra Åland och behöver därför vara i snyggt skick inför stundande turistsäsong. Det är inget nöje att cykla in i staden och mötas av bråte och plast. Dessutom är det skönt att tillbringa några uppfriskande eftermiddagstimmar i vårsolens glans. Extra uppmuntrande är det att höra hur bilisterna trycker på tutan för att visa sin uppskattning!

Räddare i nöden! Eller något ditåt... Den här fina räddningsvästen låg vid strandkanten. Möjligen har den ramlat ur något förbipasserande flygplan?
Jack Christenbrunn och Böge Holmberg i full färd med att balansera på branten i sitt städuppdrag.
Herr och fru Svan var inte väldigt imponerade över närgångna städare. Fast det blev fint runtom dem i stället!
Städarna Böge och Jack tar en liten paus.

Kommentarer

Populära inlägg