Små öar bör vara kloka

Vaknar i dag för första gången någonsin i livet upp i Dublin på Irland. Jag är här för att delta i ELDR:s stora kongress tillsammans med femhundra andra samhällspåverkare. ELDR är ett av Europas stora partier och en organisation som är med och förändrar, bygger, förbättrar och skapar. Temat på denna kongress är energifrågor och vad vi kan göra för att minska på beroendet av ändliga resurser som kol och olja. Jag är fylld av förväntningar över vad som komma ska och kommer såklart med fylliga rapporter allt eftersom.

Är det då någon idé att komma från Åland och tro man kan påverka ett jätteparti i Europa. Svaret är enkelt och nödvändigt ja. Jag har i alla tider varit övertygad om att det man verkligen vill förändra ska man försöka göra något åt. Att sitta vid sidan, ruska på huvudet och efteråt konstatera att detta ju gick åt skogen har jag inget till övers för. Man ska försöka vara med där man kan och man ska försöka dela med sig av det sunda förnuft jag är säker på att vi har i oändliga resurser hemma på Åland. Har visst skrivit lite mer om sånt tidigare också.

Ha en trevlig fredag och helg!


Detta är ett så kallat helikopterperspektiv över Ålands plats här i världen. Det är lätt att bli ödmjuk inför detta faktum.

Kommentarer

Populära inlägg