Hajen snodde halva bytet

Så är då utskottsbehandlingen av landskapsbudgeten i gång. Många och långa dagar väntar innan det blir dags för presentation i lagtinget. Det blir ungefär tredje gången jag gör det med en budget. Här är första gången och här är andra. Situationen har alltsedan i fjol blivit mer oförutsägbar och allt allvarligare. Det blir allt svårare att finansiera hela det offentliga Åland.

Men strunt i det för ögonblicket. Det är ändå fredag och det är november. Alltså en typisk dag att ägna åt lite minnen. Just i dag kom jag att tänka på vad som egentligen hände med fisken jag till hälften fångade en gång då jag befann mig på djuphavsfiske. Det var en så kallad dolphin som satt vacker på kroken. Den kämpade bra, jag drillade och kände mig ganska mycket som Den gamle och havet. Plötsligt blev allt stilla och när jag fick fisken till relingen återstod bara hälften av den granna firren. Båtens skeppare som varit med förut tittade på resterna och nickade lojt. ”A shark”, sade han.

Det där har förbryllat mig ända sedan dess. Jag var alltså nära att bli hajfiskare? Eller var jag nära att bli hajmat? Var det en Great White som dök upp ur djupet och tuggade i sig min Dolphin. Eller var det bara en liten rackare som tog tillfället i farten? Jag inser att den frågan för alltid kommer att bli obesvarad och fattar också att storyn är mycket bättre att nästan få en haj än att landa ytterligare en Dolphin. Och förresten fick jag en grann tonfisk i samma veva så slutet blev ändå gott!

Med de orden återstår bara att önska alla en trevlig helg! 

Mannen blev torsk. I vart fall på en fisk som en haj tog under drillningen.

Kommentarer

Populära inlägg