En bra vecka är över

Den gångna veckan är värd att ägna några tankar åt. Det har varit mycket resande, många möten och ett kanonbra avslut (en bockkilling föll i dag!). Förra veckan slutade i Dublin och ett möte som inspirerade till krafttag. Ska bli oerhört intressant att omsätta något av det jag lärde mig i praktiken. Dessutom var det en upplevelse utanför det vanliga att höja en bägare Guinness i bryggeriets eget penthouse. Det brukar heta att i en riktig stad (city) ska katedralen vara den högsta byggnaden. I Dublin tror jag den högsta byggnaden är just Guinnesshuset vilket säger en del om staden där de sköna konsterna, de vassa skribenterna och den bästa pubmusiken trängs med varandra. Till Irland ska jag återvända.

Veckan fortsatte sedan i Hamburg och Östersjömöte. Tiden i staden uppgick till mindre än ett dygn vilket inte lämnade mycket tid till annat än jobb. Men en currywurst hann jag klämma in! Det är en enkel lyckoregel här i livet. Är man i Tyskland ska det ätas currywurst.

Sedan fortsatte veckan med budgetdebatt och -beslut i stadsfullmäktige. Resultatet blev en stad som i fortsättningen drivs med lite mer sunt förnuft och lite mindre stelbenta regler. Från Centern fick vi igenom vårt förslag att den nuvarande byggnadsordningen ska ses över. Det är dags att sluta jaga stadsbor vars infarter råkar vara trettio centimeter för breda. Likaså gick förslaget att bolagisera elverket igenom och lite annat smått och gott.

Med det är det nu dags för helg och mer jobb. I veckan stundar det första stora slaget om landskapsbudgeten för 2013. Hoppas verkligen det sunda förnuftet märks där också.

Trevlig helg!
Den här skylten hänger på kontoret denna helg!

Kommentarer

Populära inlägg