Möte med fågelboken

De tidiga morgonpromenaderna liknar ibland ingenting annat. Visst, det är självklart fint med frisk luft och en sund själ i en sund kropp osv, men det största är såklart att tankarna vaknar, sträcker sig lättjefullt för att sakta skärpas till och så småningom börja formulera den nödvändiga berättelsen som varje dag för livet vidare.

Det finns de som lyckats bättre än andra med detta. Som mannen jag skrev om i går vars ord räddar liv. Inte många kan stoltsera med det.

Men de finns. Eller i vart finns skribenterna som förmår lyfta, roa och inspirera. De är njutningsfyllda att läsa.

En annan av mina egna tidiga läsupplevelser var HC Andersens omtumlande saga om Den fula ankungen. I det lilla visar den bättre än alla andra historier att bakom varje tilltufsad fasad finns något vackrare än man någonsin kan föreställa sig. Jag är osäker på hur vanligt det är bland föräldrar att läsa klassiker för sina barn nuförtiden. Eller hur vanligt det är att unga läsare tar till sig de gamla orden. Jag hoppas de gör det. För i orden döljer sig de ord som varje ung människa borde få höra varje dag. Du hittar hela sagan bakom länken ovan.

Du är fin. Du duger. Du behöver inte förställa dig, det blir bra ändå.

Sådana tankar är aldrig tunga att bära med sig, ens under tidiga morgonpromenader. Ha en händelserik dag nu!

Hamnade mitt i en familjestund på morgonpromenaden. Här sitter hela familjen Svan tillsammans med familjen And och går igenom planerna för i dag. Familjen Häger var också med men fann för gott att lyfta vid åsynen av övertecknad. 
Fast Häger flög bara hundra meter och slog sig ner för att fortsätta planeringen på en udde på någorlunda avstånd.

Kommentarer

Populära inlägg