lördag 14 april 2012

Ordning och reda överallt

Det finns olika sätt att njuta av lördagsledigheten... Är man till exempel aktiv inom Åländsk Center kan det röra sig om att rycka ut för att hålla den viktigaste förbindelseleden mellan Mariehamn och Jomala lite snyggare. Det är alltså Svibybron det handlar om. Igen. Vi städar nämligen inte bara inför aktuella val!

Centern är aktiv även mellan valen var fjärde år och valde just i dag (vilket med vädret i beaktande inte direkt blev något homerun) att upprätthålla traditionen att städa Svibybron. Fast det var bara drygt sex månader sedan senast hade det samlats imponerande mycket sopor längs vägrenarna. Bilisterna måste ha otroligt rena bilar med tanke på hur mycket de kastar ut genom rutorna!

Vi hittade pillerburkar, tommar oljedunkar, snusdosor, en gammal repstege (som liksom händer på Kökar hade ”fliitit i laand”. Vi fann också plasthandskar, repstumpar, rätt mycket hagelpatroner, ciggpaket, trasiga ämbar, sönderbrutna plogpinnar och en oöppnad förpackning kaffemjölk! Vid sidan av allt annat krafs som däck, oidentifierade plastdelar, flaskor, burkar, gamla nät och nåt flöte. Kan hålla på ett tag som ni förstår.

Hur som. Med vår städinsats vill vi också visa hur viktigt det är för både politiker och andra att jobba och vara aktiv även mellan val, tävlingar och andra prestationer. Idrottsmän klarar sig inte bara genom att tävla, de ska träna också. Sångare behöver öva massor innan det är dags för konsert. Diktare tvingas kasta oerhört mycket innan orden sitter. Och så vidare.

Inom Centern på Åland anser vi det viktigt att vara med och ta ansvar både på makro- och mikronivå. Allt ska göras med samma noggrannhet. Oberoende om det handlar om att städa landskapsbudgeten eller hålla Svibybron snygg. Tänk på det när du kör över! Och ha en skön lördagskväll!

Partisekreterare Camilla Eklund i full färd med att hålla förbindelselänken mellan Jomala och Mariehamn ren och snygg.
Anders T Karlsson kom in från Hammarland för att hjälpa till.
”Hmmm... fågel eller fisk eller både och?.” Allt som påträffades var inte helt enkelt att definiera.
”Okej. Några regler. Städa gärna. Men gör det snabbt och kom inte för nära. För då smäller det.” Herr Svan gick motvilligt med på eld upphör med städpatrullen.
Hammarlänningar är duktiga på att sköta sin egen kommun. Därför har de tid att vara med och göra även Mariehamn och Jomala lite snyggare. Precis så, som Anders T Karlsson, ska Centern arbeta!
Före. Det är faktiskt inte klokt vad mycket skräp som samlats över vintern. Men i gengäld ska väl bilarna vara lite snyggare...
Efter. Det tog tid och var kämpigt men blev snyggt när det var klart.
Endel av dagens byte!
Ålands största majbrasa finns som vanligt vid Notudden, på stranden till Svibyviken. På Valborgsmässoafton är det stor fest här med korvgrillning och kaffe.
En rejäl städdag ska så klart firas med den klassiska rätten ”Korv på planka”. Här är en del av Dahlmans sortiment. Från vänster Hardcore Chili, Wille Grill och Lammgrill. Alla lika smaskiga, men Hardcore och lamm lite lyxigare!
Städpatrullen. Från vänster undertecknad, lagtingets talman Britt Lundberg, ordförande i stadens revisorer Jack Christenbrunn, Hammarlands fullmäktigeledamot Anders T Karlsson och partisekreterare Camilla Eklund. Mycket skräp blev det, fick vi konstatera.

1 kommentar:

  1. Imponerande jobb! men ni verkade ha kul och det ska synas vid en sån insats som ni gjort idag! Stor kred för det! fler borde göra som ni! inte bara som personer utan också som politiskt aktiva, våga visa framfötterna. /Malin Fölster

    SvaraRadera

Med hopp om förbättring

Jag betraktar mig inte som en blivande gnällgubbe som klagar över skräp på gatan. Hellre plockar jag upp det själv. Inte tycker jag hellre d...