Mejlväxling mellan kandidater

Då min kandidatur var klappad och klar var reaktionerna många, både per telefon och per mejl. Från en blivande kollega i ett annat borgerligt parti kom följande:


Hej Jörgen,


Roligt att du tagit dig an politiken. Åland kan behöva alla goda resurser i samhällsbyggandet.


Däremot kan jag inte låta bli att reflektera över ett uttalande du gjorde till pressen, som lät ungefär så här: ”centern levererar alltid”, eller nåt liknande. Jag blev då ännu mer konfunderad över att du valt just centern. I alla andra politiska läger anser man ju att just centern och deras oförmåga att ta tag i  nödvändiga strukturförändringar, avsaknad av förändringsbenägenhet, är ett utav Ålands största politiska problem just nu. Istället vaktar centern på gamla maktstrukturer, av förståeliga skäl.


Jag känner dig ju som en relativt öppen, modern och flexibel människa, inte en reaktionär person. Centern däremot är Ålands konservativaste parti. Hoppas du kan hjälpa till att ändra den profilen. För Ålands skull.


Lycka till i valet!


Mitt svar:


Hej,

tack för de snälla orden. Jag håller med. Det behövs fler goda krafter i detta. Mitt val av centern var inte enkelt. Jag övervägde det noga men ansåg till sist att jag nog kanske kan göra mest konkret nytta i just centern. Jag vet om deras konservativa anseende men ser tydliga tecken på modernisering med den nuvarande laguppställningen och de människor som ingår i den. Och jag sade nog inte att centern alltid levererar, för det tycker jag inte man gjort. Jag sade att ”över tid” har det blivit mer rätt än fel för centern och de har på ett långsiktigt sätt varit med och byggt upp det Åland vi känner för och trivs på i dag.

Måste också tillstå att det inte är alldeles enkelt att se sakpolitiska jätteskillnader i den ”borgerliga” sidans olika program.

Ha det gott och god jaktlycka i höst!

Jörgen


Grönt är skönt. Bermuda ska ha öspelen 2013. För att förbereda arrangemanget har jag varit dit några gånger. En gång testade jag en av öns många 18-hålsbanor. Faktiskt min första runda någonsin! Fast får nog medge, man ska ha väldigt gott ställt på tålamodskontot för att det ska bli något på riktigt. Redan här ser man att jag är på väg att ta grönt parti och slå till höger!Kommentarer

Populära inlägg