Att på riktigt göra skillnad

Svibybron är ådern som binder samman Jomala och Mariehamn. Förr var den smal och farlig, i dag bred och ståtlig. Men inte så värst omskött. Gränsen mellan Jomala och Mariehamn går mitt på bron och ansvaret är följaktligen delat vilket betyder att ingen riktigt bryr sig om hur den ser ut. Åtminstone inte när det gäller sidorna, utanför vägräckena.

Fram tills i går då Centern skred till verket och med sina bara händer rensade, plockade och sorterade sådant som bilister, cyklister och vanliga fotgängare tycker hör hemma i dikesrenen. Man får konstatera att ölburkar, flaskor och snusdosor är klart överrepresenterade.Därutöver hittade vi en tom förpackning bearnaisesås, nätvakare, en sko (sliten), några navkapslar, oidentifierade plastföremål och mycket annat. Det blev nästan en container med bråte innan allt var klart.

Slutsats: Centern drar sig inte för att jobba över kommungränserna. Inte är heller hårt och smutsigt arbete främmande! Så länge man är några stycken och har roligt samtidigt, går det mesta att genomföra.


Svibybron och stora delar av den övriga staden är rensad från skräp och bråte. Gilla Karlsson och Camilla Eklund är glada att det är över, men ser redan fram mot nästa städinsats – resten av Åland!



Bjarne Blomster är inte bara ordförande i stadens tekniska nämnd. Han föregår också med gott exempel när det gäller att städa efter slarviga bilister längs med Svibybron.

Kommentarer

  1. Snyggt jobbat! Ni syntes bra längs vägrenarna i rusningstrafiken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg