Vanligaste frågorna

En liten spaning så här i början av helgen. Sedan jag lämnade tidningen och a) inledde en mängd olika andra projekt och b) skrev mitt namn på Centerns vallistor har folk jag träffat undrat över några saker:

– Hur vågar du?
SVAR: För att om man aldrig släpper taget, kommer man aldrig vidare.

– Är det inte nervöst att ställa upp i val?
SVAR: Ja, men det är också en fantastisk känsla. Nervositeten har gått från att ha varit min värsta fiende till att bli min bästa vän. Iidrottslivet, på jakt, i förhandlingar, när jag håller tal på engelska, överallt. Oron över att inte lyckas gör att försöken blir mer helhjärtade.

– Varför just Centern?
SVAR: Jag är genuint borgerlig i min syn på hur samhällen ska byggas. Jag har en stark tilltro till människans egen initiativförmåga och vilja att ordna sitt liv bra för sig själv. Dessutom är jag av den bestämda åsikten att vi som bor på Åland är skyldiga att på bästa sätt förvalta det arv vi fått. Utan att någon ska bli efter. Det tycker jag centern lyckats med över tid. Ibland har det gått väldigt bra, ibland lite sämre. Men på det stora hela har partiet genom att göra fler rätt än fel varit med och byggt det Åland jag i dag ser stor potential i. Det är ett samhälle med stark inflyttning, med en skola av yppersta världsklass och en vårdapparat som hänger med från vaggan till graven. Sådana saker som på riktigt räknas. Andra partier har också deltagit nu och då, men Centern faktiskt hela tiden. Det är att ta ansvar, enligt min mening.Det här är en bild på det så kallade Wheelit-projektet i januari år 2000. Jag var med och gjorde den tidning som sedan distribuerades över hela Åland. Wheel-IT utgjordes av 70 ledande politiker och affärsmän som träffades och blickade framåt. Resultatet ser vi i dag i form av en mängd olika firmor som uppstod direkt eller indirekt från det seminariet. Här kan man läsa en liten text från 11 år tillbaka i tiden.

Kommentarer

Populära inlägg