Ledarskap i teorin och praktiken

Det där med att leda folk och lag hör inte till det enklaste. Själv har jag haft förmånen att arbeta med oerhört stimulerande ledare genom åren. Mestadels i idrottsvärlden men också i yrkeslivet. Några minns jag bättre än andra.

Men den här kursen som jag tydligen klarade minns jag bara vagt. Ganska mycket konsultgrejs som kanske var för avancerat för mig på den tiden. 


Ledarskapet som ledde fram till guldet på Isle of Wight var dock inte mitt... Men som kapten fick jag ändå stå först!

En som bättre än de flesta visat prov på stort ledarskap genom åren är judokvinnan Eva Fellman, längst till vänster. Uthålligt och inspirerande har hon format män och kvinnor av pojkar och flickor. På den här bilden från 1993 har hon Andreas Donner, Daniel Sandberg, Desirée Fellman, Morgan Andersson och Kathi Salokoski med sig på Isle of Wight.

Den som på riktigt låg bakom volleyguldet i öspelen 1993 var numera Valbobon Ola Wiklund som ett tag blev ”naturaliserad” ålänning. Han är en ledare som begriper sig på såväl visioner som genomförande. Och så glömmer han aldrig ett namn när han träffat någon.

Kommentarer

Populära inlägg