Tänka globalt men leva lokalt

För 50 år sedan åt vi maten som fanns där vi stod. I stora drag. I dag transporterar vi bananer och annan föda över hela världen innan den ligger på borden. Och undrar samtidigt varför utsläppen ökar... Sådana där tankar är oundvikliga en dag som denna då de åländska gårdarna har öppnat dörrarna för besökare. Tusen och åter tusen människor vallfärdade och köpte. Lokalt, lokalt, lokalt. Lite dyrare men mycket bättre. Kort sagt. Egentligen borde alla dagar vara som denna. Så att vi lever lokalt men tänker globalt. Då skulle världen troligen bli ännu lite bättre. Dessutom är de levnadsöden som inte fått smaka på Marskogens lamms ölkorv inte riktigt kompletta. Avslutade sedan med att filea lite abborre som fiskats i Västerhamn. Det går bra nu!


En känd jurist i upptäckartagen på Bolstaholms gård!


Lite cross måste man unna sig en dag som denna.Folk av alla sorter fanns det gott om i Bolstaholm. Egentligen är förklaringen till ett lyckligt liv inte svårare än så. Umgås.


En mini-Pettersson i våldsam brottningsmatch mot en bändig tjurskalle. Den här gången drog tekniken det längsta strået.

Kommentarer

  1. Var också runt på besök idag på diverse ställen. Det bjöds på massor av provsmak av hemlagade produkter. Supergott och räckte nästan till mat för dagen. Tanken som infann sig var att utsläppen nog ökade här också denna dag. Det var saligen trångt med bilar på de flesta platser.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg