Hälsar på i riksdagen

Årets sista jobbresa går till Helsingfors med nattbåten. På programmet står möten i riksdagen vilket kan låta trivialt men inte ska underskattas. När det gäller den åländska självstyrelsen är det direkt avgörande att alltid och tydligt informera våra kolleger i Finland om tingens ordning.

Det får inte stanna där, inom ramen för Östersjökonferensen har jag vid otaliga tillfällen lyft fram vår unika och internationellt garanterade autonomi. Information och information och information är det som gäller.
På plats i Helsingfors i dag. Från vänster Jörgen Pettersson, Centerns gruppledare Antti Kaikkonen samt Veronica Thörnroos. 
Med på dagens möte följde även Centerns nya ordförande Veronica Thörnroos som sedan i tisdags har till uppgift att leda partiet. Skrev ett pressmeddelande som lyder så här:

CENTERN BESÖKTE RIKSDAGENÅländsk Centers tidigare och nuvarande partiledare, Jörgen Pettersson och Veronica Thörnroos, besökte riksdagen i Helsingfors under torsdagen. På agendan stod möten med finländska Centerns gruppledare Antti Kaikkonen, Svenska folkpartiets gruppledare Stefan Wallin samt Ålandsministern Anne Berner.
– Det är oerhört viktigt att lära känna våra kolleger och därmed föra fram vår syn på olika frågor, säger Jörgen Pettersson som planerat dagens möten.
Tillsammans med Antti Kaikkonen diskuterades hur den planerade vård- och landskapsreformen riskerar att drabba Åland och hur viktigt det är att landskapet inte borde få påverkas av finländska reformer. Även revisionen av självstyrelselagen och det fortsatta arbetet med den berördes tillsammans med andra aktuella politiska frågor.
– Och så bjöd vi in Centerns riksdagsgrupp till Åland för att närmare bekanta sig med landskapet, säger Veronica Thörnroos.
Vid mötet med Stefan Wallin berördes bland annat Veikkaus-spelen på Åland som upphör efter årsskiftet. Wallin som själv sitter med i Veikkaus förvaltningsråd understryker att det är polisstyrelsen som tagit beslutet att spelet måste upphöra, bolaget vill helst fortsätta. Det pågår nu ett intensivt arbete även i riksdagen och på inrikesministeriet med att hitta en lösning i form av eventuellt en överenskommelseförordning tillsammans med Åland.
Vid mötena deltog även riksdagsledamoten Mats Löfström.

Kommentarer

Populära inlägg