Inte den vassaste kniven

Ledarna i Ålandstidningen hör inte alltid till de vassaste knivarna i lådan, om man uttrycker det försiktigt. Hissen går inte riktigt ända upp. Lamporna är på men ingen är hemma. Osv.

Det är ganska tragiskt med tanke på den roll som tidningen över tid spelat för den åländska självstyrelsen. Numera är det mest gnäll som gäller.

Fast! I dag kom ett överraskande inspel. Ledarsidan bekräftar att Åland fortfarande är en demokrati! Detta är oerhört och omtumlande och faktiskt fantastiskt. Man kan bara föreställa sig våndorna innan formuleringen ”Åland är fortfarande en demokrati” tillkom. Och lättnaden när beslutet var fattat.

Hoppas det inte stannar där. Här kommer några andra ledarrubriker att spinna vidare på:
Bollen är rund, alla kan vinna 
Vatten är vått, hoppas det torkar 
Solen går upp i morgon igen 
Använd pengarna bättre
Detta är möjligen lyteskomik (förlåt i så fall) men faktum är att det offentliga samtalet förtjänar bättre kommentarer än vad som i dag är fallet
No shit, Sherlock. Ålandstidningen ser vad ingen annan sett.

Kommentarer

 1. Hej JP

  Det hade också varit intressant om du kunde kommentera eller ge din syn på innehållet i ledaren och inte bara rubriksättningen. Som utomstående betraktare har jag delvis samma syn som vad som framförs i ledaren - motbevisa mig gärna!

  /Ung väljare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din fråga. Jag menar att det är uppåt väggarna att nämna Nordiska motståndsrörelsen och Antifascistisk aktion i samma mening som Åland. Min reaktion mot ledaren är att skribenten använder övervåld och kopplar samman vår kommunala vardag med... andra rörelser. Min poäng med avdemokratiseringen på Åland är enkel. Liksom vi kämpar för självstyrelsen gentemot Finland kämpar kommunerna för sin självstyrelse gentemot Åland. Jag anser att fler demokratiskt valda är bättre än färre. Den aktuella kommunreformen går ut på att göra 208 förtroendevalda till 103. Det blir kanske enklare att hantera, men blir det bättre? Med samma logik kunde vi flytta hela den åländska självstyrelsen till Helsingfors och därifrån vidare till Bryssel och så vidare. Garanterat mer rationellt men kanske inte bättre. Jag har inget emot en kommunreform men jag vill att den ska skötas med hjälp av dem som berörs. Inte mot deras vilja för sådana reformer blir adrig bra. Inte i affärsvärlden och inte i det verkliga livet. Liv och vardag bygger på engagemang och det kan vi ALDRIG få för mycket av. Ha det bra.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg