En politisk ninja

Den liberala lagtingskandidaten Mats Adamzcak kallar sig själv för en Social Media Ninja och är mest känd för historierevisionism – i bästa fall. Det vill säga om man alls kan läsa boken han skrivit, det är inte alldeles lätt och om det kan jag vittna ty jag har försökt.

Nu är han anlitad som nån slags expert på sociala medier (eller ditåt, det är oklart vad) av Ålandstidningens kultursida. Jag utgår från att även andra politiska aktivister får samma möjlighet att så oblygt gå åt meningsmotståndare. Det är ju inte precis någon skräll att en liberal wanna-be-politiker tar sitt parti i försvar.

Hur som helst. Det mesta är ogenomträngligt men slutklämmen i måndagens krönika riktar sig mot nån slags opposition som bedriver härskartekniker... Just det. Det är inte så enkelt att begripa.

Bakgrunden är ändå, kanske, ett förslag till folkomröstning som nu får kritik för att det är fel formulerat. Däremot var den tidigare ”enkäten” rätt formulerad trots att man inte presenterade konsekvenser och trots att rätt många vittnat om att frågorna helt enkelt inte var möjliga att besvara.

Touché, tror jag det heter på ninjaspråk (som jag i ärlighetens namn inte riktigt hanterar).

Har lånat bilden från www.youzign.com men tror den föreställer Mats Adamzcak. :-)

Kommentarer

Populära inlägg