Tove ny i IFK-styrelsen

Aktieägarna i IFK Mariehamn Ab samlades i går kväll till bolagsstämma på Wiklöf Holding Arena. Det var historiskt på många vis. Ligaguldet i fjol gjorde att ekonomin från att ha varit på minus rätt länge nu visade 310.000 euro i överskott. Det är magiskt och på många sätt overkligt – men sant!
Fast jag kämpar fortfarande med faktumet att lilla Mariehamn vann före hela övriga Finland. Det visar att man aldrig behöver vara stor för att vara stark.
Jag hade under kvällen förmånen att presentera valberedningens förslag till ny styrelseledamot istället för Björn Wennström som avsagt sig återval. I beredningen har vi analyserat bolagets kompetensbehov och landat i att föreslå Tove Erikslund-Henriksson som ny styrelseledamot och är förstås tacksamma över att hon accepterade erbjudandet. Tove har integritet, entusiasm och massor av kunskap som hon nu är redo att dela med sig av. Tove har också varit med i det omfattande mentorskapsprogram som IFK sedan många år tillbaka jobbat med.
Styrelseledamöter i IFK Ab lyfter ingen ersättning men har ett väldigt stort ansvar. Om det kan jag berätta ty jag har suttit där, som det heter. Övriga medlemmar i IFK-styrelsen är Robert Söderdahl, ordförande, Dan Mikkola, viceordförande samt medlemmarna Christer Björkman, Tom Pussinen, Sverker Skogberg och Jonas Henriksson.
Stämman präglades av gott humör och det presenterades planer på en ny stadion som så sakteliga börjar nå de politiska beslutsrummen. Det är bra. Både fotbollen och friidrotten skulle vinna på nya anläggningar. Åland kan helt enkelt inte få för mycket idrott!
Så här skrev jag i höstas då ligaguldet var klart.

Tove Erikslund-Henriksson är till vardags administrativ direktör vid Ålandsbanken. Numera är hon också med i styrelsen för IFK Mariehamn Ab.

Klubbens vd PetercMattsson presenterade fjolåret vilket såklart var ett nöje att lyssna till!

Man tackar!

Victory!Kommentarer

Populära inlägg