IFK kämpar för hela Åland

I dag får norra Finlands huvudstad Rovaniemi finbesök i form av hela Ålands lag, IFK. På spel står en hyperaktuell fråga och en mer långsiktig. Först och främst gäller det att ta med sig alla tre poängen hem. Det bör inte vara så svårt med tanke på historiken som jag berörde i förhandstexten inför matchen.


Men det är mer än så som står på spel när IFK och Åland United drar runt i Finland. Det handlar om hela bilden av ett samhälle som är modigt, proffsigt och kamratligt. I den bilden finns ett värde som ligger långt bortom betydelsen av en framskjuten tabellställning. Åland är i alla lägen precis så bra som vi själva uppfattar oss. IFK, Åland United och alla andra idrottsframgångar stärker oss alla i tron att vi kan, att vi vill och att vi vågar. Ängslighet skapar inte bärkraft. Framtidstro är det vi alltid behöver. Det bör alla vi på hela Åland ständigt bära med oss i kampen för världens bästa vardag. Forza Åland!

Kan inte helt släppa det, bortamatchen mot FC Inter år 2012 var en match jag sent ska glömma. Vi kom, vi sjöng, vi segrade och så här gick det till!
Så här såg det ut från läktaren efter senaste bragdmatchen på Wiklöf Holding Arena då IFK vann mot FF Jaro med 4-3!

Kommentarer

Populära inlägg