Att tänka nya tankar

Det svåraste som finns är att på riktigt tänka de helt nya tankarna, välja vägarna man inte alltid tar, ringa människorna man egentligen vill undvika. Ändå är det sådana enkla saker som skänker innehåll i tillvaron. Rent generellt finns det rätt många trygghetsknarkare omkring oss. Det är bra om man på riktigt är nöjd med tillvaron och ordningen. Men kastar man ens ett snabbt öga på debattsidor i vår omgivning inser man att det i vart fall inte saknas saker att reta upp sig på. Varje gång jag ser dessa oresonligheter i skrift tänker jag: om de bara kunde använda all denna kraft till att göra något vettigt istället för att gnälla, lipa och kritisera. Fast det är klart, vad skulle i så fall just den här bloggtexten handlat om?

Just det, en som på riktigt bestämt sig för att byta bana och vara med och bygga är Jenny!

Ha en fin tisdagskväll, gör nåt helt nytt. Här är två alternativ:
1. Gå på direktsänd balett från Royal Opera House i London precis i kväll. I stadshuset kan du se Svansjön kl. 21.15. Operabaren öppnar 20.00. 20.30 blir det introduktion.
2. Gå på en unik teaterföreställning på Alandica i kväll kl. 18.30. Skådespelarna i teater Hipp-Happ är alla hörselskadade och har gjort en färgsprakande kabaré som berättar hur det är att ha nedsatt hörsel i dagens samhälle. Kabarén bygger på deras egna upplevelser, en samling roliga, dråpliga, tråkiga händelser i deras vardag som på något sätt har att göra med hörselskador, och om hur omvärldens bemötande av denna ”osynliga” funktionsnedsättning ser ut. Riktar sig främst till hörande - och alldeles speciellt beslutsfattare – som får en unikinblick i en värld som är svår att förklara. Föreställningen är cirka 50 minuter lång.

Ibland behöver folk en raket att sitta på för att kunna höja blicken något. Annars blir det lätt att fortsätta i samma vanliga spår.
När det gäller att hitta idéerna som bär mot framtiden behövs det många hinkar för att fylla röret. Och hinkarna bär vi tillsammans. 
En så kallad marknadsgraf har väl ingen fått nåt fel av förut heller? Det är nämligen så här det funkar när det handlar om uppfinningar.

Kommentarer

Populära inlägg