Välkommen i gänget, Jenny!

I dag blev det klart. Den supermänniska som ska ta över som partisekreterare för partiet efter Camilla Eklund heter Jenny Schuhmeister (jepp, så stavar hon sitt namn) från Mariehamn. Hon är en trettiofyraårig ekonomie magister från Svenska handelshögskolan i Helsingfors med marknadsföring som huvudämne och handelsrätt samt organisation och ledning som biämnen.

Intresset för tjänsten var stort trots arbetsbeskrivningen som ställer krav utöver det vanliga. Därför var det heller inget enkelt val att mejsla ut en kandidat av så många dugliga. Det är lika svårt som inspirerande att välja bland likvärdiga.

Rekryteringen av Jenny S är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Åländsk Center som parti och som åländsk ryggrad. Partiet har gamla anor och stolta traditioner vilket är viktigt men inte hela lösningen när framtiden knackar på. Då måste varje organisation, varje företag, alla människor anpassa sig till den verklighet som råder, inte den eventuella verklighet som varit. Det är många gånger lättare sagt än gjort. Centern har sitt ursprung i det gamla odlar- och sjöfartssamhället som byggt det Åland vi känner i dag. Vi har genom åren haft ett brett stöd över hela Åland och ska fortsätta arbeta för att förstärka det ytterligare. Hela Åland, är parollen, inte bara delar av det.

Så här rapporterade medierna om dagens nyhet på nätet:
Ålandstidningen. Ålands radio & TV (med ljudfil).

Jenny har jag jobbat tillsammans med förut. Hon är kreativ, bestämd och analytisk, allt på samma gång. Hennes entusiasm är smittande, arbetskapaciteten hög och skrattet alltid nära. Diskussionslustan är bottenlös vilket behövs och är viktigt. Partiets och Ålands utmaningar är stora. Avvägningarna som måste göras är svåra och effekterna kan vara prövande. Ändå måste de genomföras. Det kan aldrig vara ett alternativ att spendera skattemedel på ett sätt i dag som våra barn måste betala i morgon. 

Några tidigare bloggar som tangerar ämnet:
Nya tider inom Centern, 26.10.2011
Det börjar bli allvar, 31.10.2011.
Några tankar efter valet, 15.11.2011
Ordning och reda överallt, 14.4.2012. (Eller beviset på att vi inom Centern inte bara snackar!)

Nu fortsätter vi resan. Häng med du också!


Ja jisses vilken bild! Men vi är ju i alla fall glada. Undertecknad sittande och skrattande och Jenny redo för nya utmaningar. (Foto: Erica Sjöström)
Så här kan det se ut när man presenterar en ny partisekreterare inför alla åländska massmedier.
Som om hon aldrig gjort något annat såg det ut då Jenny Schuhmeister ställde sig framför Åland 24:s kamera och besvarade frågor av Anne Sjökvist.

Kommentarer

Populära inlägg