Oops, det har blivit en vana

Dra nåt gammalt över mig men jag gjorde det igen och funderar på att göra Fail till mitt mellannamn...

En kort bakgrund. Efter att jag i desperation gått och lagt mig den där majkvällen 2005 då Liverpool låg under med 3-0 mot AC Milan i Champions League-finalen i Istanbul lovade jag mig själv att det aldrig skulle hända igen. Den gången kom mitt lag (som i ärlighetens namn numera spelar mer för äran än framgångarna) att tack vare legendaren Steven Gerrard och hans mannar först kvittera till 3-3 och sedan vinna på straffar. Jag gick och lade mig skamsen och utslagen men vaknade som härskare över universum. Ni som begriper er på fotbollssupportrar förstår vad jag menar. Ni andra får ha överseende. Det blir mer nationalekonomi och budgetärenden så småningom i den här bloggen...

Och så i går då. Det började med det osannolika i att Kanal 5 gick att streama hem helt utan problem, i HD-kvalitet och med perfekt ljudåtergivning. Bara en sådan sak i dessa gränslösa tider med hackande uppkopplingar och oklara copyrightregler får en vuxen man att famla efter näsdukar att torka bort tårarna med.

Sedan gick det som det gick och innan man hann säga donnerwetter var det 4-0 till tyskarna. Alltså gick jag och lade mig, hade såklart glömt allt jag sade 2005. Sedan gick det som det gick igen och svenskarna kom tillbaka och åstadkom en kvittering som bara har sin förebild på den tiden då fem kornbröd och två fiskar räckte till alla människor i hela Nasaret. Sedan dess är det tveksamt om liknande mirakel ägt rum. Alltmedan jag sov den oskyldiges sömn. Precis som 2005.

Jaja, det är prövningar som stärker mannen vilket gläder mig. Jag är alltså numera starkare än någonsin! Och fast besluten att inte gå och lägga mig för tidigt igen.

Mot bakgrund av allt detta osannolikt spännande och svårförutsägbara vill jag nu tillägga en sak som är viktig och tankeväckande. TPS kommer till Wiklöf Holding Arena på fredag. IFK kan vid första anblicken te sig uträknat när det handlar om medaljer i årets liga. Ungefär lika uträknade som Liverpool och Sverige. Jag tror på att alla goda ting är tre och ser fram mot tre superspännande matcher i den dramatiska upplösningen av årets Veikkausliiga! För när allt kommer omkring krävs inget mer än tre raka segrar och lite flyt med andra resultat för att IFK ska kunna ta hem en ligamedalj till Mariehamn. Och som vi vet har större överraskningar än så hänt i fotbollsvärlden.

Fredag 18.30 på Wiklöf Holding Arena. Ses på läktaren.

Om det är någon som måste tycka livet är surt en dag som denna, mer än jag som sov mig igenom  Battle of Berlin, är det Svenska Dagbladet som inte hade en enda rad om allt som hände då Sverige kvitterade mot Tyskland. De andra samkörde annars kring ”Bragden i Berlin”. Och just det. På Varuboden säljer man också kvalitetslitteratur vilket ses i ställningen till vänster!

Kommentarer

  1. Ja du Jörgen de inte bra att gå isäng förtidigt när de är fotboll. Men om IFK ligger under mot TPS på fredag med 3-0 får du gå hem å lägga dig ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg