Pengadusch över idrottare

Idrottsrörelsen är ett fenomen som inte alltid varit lika starkt som i dag. Det fanns en tid då de äldre hellre såg att de yngre ägnade tid åt att bära sten på fälten i stället för att roa sig med tävlingar. Så är det tack och lov inte längre. I dag inser de flesta idrottens betydelse som en fostrande och inspirerande företeelse. Det visas inte minst i samband med IFK Mariehamns hemmamatcher som drar långt över tusen personer till Wiklöf Holding Arena. I går var inget undantag. 1.100 personer såg den spännande matchen mellan IFK Mariehamn och FC Lahti som till sist slutade 2-2.

Innan matchen började fick de som var där en kort tillbakablick på IFK-rörelsen som sträcker sig över hela Norden. Under ledning av Håkan Lindberg ordnades stipendieutdelning till duktiga idrottare och deras ledare. Han passade också på att kort beskriva uppbyggnaden av DFS, en av många seriöst arbetande organisationer i idrottens kulisser. Så här sade han:
Bästa Idrottskamrater;
Den Fyruddigasjärnas Orden eller i vardagligt tal DFS är grundad av äldre IFK:are i Stockholm år 1928. Till Finland kom DFS år 1968 då Ålandslogen grundades. Pådrivare var kända idrottsprofiler i IFK Mariehamn. Idén med DFS är främst att äldre IFK-are inte skall tappa kontakten med idrotten och sin förening. Medlemmar i DFS är kvinnor och män som fyllt 35 år och som varit eller är aktiva idrottsutövare, ledare och sympatisörer i allmänhet och som har en stor kärlek till idrotten och framför allt till IFK Mariehamn.

Då IFK föreningarna uppstod i början av 1890-talet valdes som gemensam symbol den fyruddiga stjärnan. Detta var ingalunda en tillfällighet att så skedde; varje udd på stjärnan har en betydelse som säkert är bekant för en del men inte för alla. De fyra uddarna representerar: IHÄRDIGHET, FÄRDIGHET, KRAFT OCH KAMRATSKAP.

Medlemmarna i DFS träffas två gånger i året; på hösten och på våren. Penningnettot av dessa sammankomster går till att främja IFK-s verksamhet. Bland annat till stipendier åt unga lovande idrottsutövare och ledare. Genom DFS försorg delas också tre stipendier ut som är tillägnade W.J. Dahlman och Åke Wiklöfs minne samt ett stipendium som är tillägnat Rudolf ”Rulle” Mattsson som utdelas vartannat år.
Dagens pristagare är:

W.J. Dahlmans minnesfond
Linda Nordmyr, fotbollsledare, 340,00 €

Åke Wiklöfs minne
Lucas Mattsson, friidrott, 340,00 €

Rudolf "Rulle" Mattssons minnesfond
Åke Björklund, 300,00 €

DFS stipendier alla på 300,00 €Jonathan Malmberg, friidrott
Jennie Nyman, fotboll
Jonathan Sundman, fotboll
Nichlas Kerwien, ishockey
Edgaras Andziulaitis, simning

Dagens smartfånar är händiga i de flesta fall men ganska vissna när det gäller bilder på långt håll. Hur som helst. Så här såg det ut strax inför gårdagens hemmamatch mot FC Lahti.

Kommentarer

  1. Inga problem med bilden om du skaffar en purewiev 808 istället.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg