På västfronten allting nytt

Om det händer är det troligt att det händer i Göteborg dessa dagar i våra liv. Här trängs intelektuela i oändliga mängder. De ställer kanske inte till med så mycket elände men de vet varför eländet sker. Tror de i alla fall. Här räknas åskådarna i tiotusental och mängden böcker i miljoner. Mina redarkompisar som är oroliga över att det säljs allt mindre papper här världen vilket ger deras fartyg mindre jobb skulle bli glada. Det är MYCKET skog som gått åt för att alla dessa bokstäver ska ha sidor att ligga på. Och framtiden är man optimistisk inför. Bokmässan i Göteborg är fascinerande på många sätt. Och alla är uppfyllda med sitt eget. Utom ganska många som är uppfyllda av sina egon. För en sak är klar. Om man vill generalisera lite, yxa till en aning, så tar dessa människor i vart fall inte sig själva på för litet allvar.

Läser hemifrån att stadens höger och vänster verkar missförstått det där med att fylla Mariehamn med innehåll. De tror det gällde att FYLLA mariehamnarna, eller åtminstone de förtroendevalda med innehåll. :-) Hur som helst. I stridens hetta verkar S och M göra som folk gjort sedan det första äpplet trillade ner. De kräver mer av andra än av sig själva. Alla de som nu skriker och andas i påsar, läs detta. En mindre lyckad tankeansats hittar ni här.

Och medan bokstävernas staplas i ändlösa rader i Göteborg och stenarna flyger i de åländska glashusen finns de riktigt allvarliga problemen, precis som alltid, i USA!


Nu är det läge att göra rätt. För hur ska hantera morgnarna i fortsättningen om världens bacon tar slut?

Kommentarer

Populära inlägg