Nu ska det brinna!

Som ni kanske märkt har jag under det senaste halvåret bland annat skrivit en reportagebok om den svenske ”Gryningspyromanen” Ulf Borgström som är misstänkt för uppemot 200 anlagda bränder och nu avtjänar ett fängelsestraff som beräknas ta slut sommaren 2016. Med anledning av det har jag haft den stora förmånen att åka runt rätt flitigt och hålla föredrag om fallet som är ett av Sveriges största och mest svårbegripliga kriminalmysterier. Det har varit både inspirerande och lärorikt.

Men i dag är det min tur att elda!

För nere vid Notudden, vid Svibyvikens inre delar, står just nu Ålands i särklass största hög med vårbråte som ska brännas klockan 19.00 i kväll. Tag med förtäring, grillarna är varma och redo för action. Strandnäs FBK är på plats för att säkra situationen och hundratals mariehamnare och andra är där för att säga farväl till vintern och välkommen till våren och livet.

Själv ska jag hälsa alla våriga människor välkomna och förhoppningsvis dela med mig av några väl valda ord till hyllning av våren. Det är inte så svårt. Den här tiden på året är alla utom Gubbgnället glada. Majbrasan symboliserar på ett synnerligen påtagligt sätt det goda i att bränna gammalt skit för att sedan gå vidare i livet. Det är något som vi alla till mans borde ägna lite mer tid åt.

Alltså. Välkomna till Notudden i kväll. Det blir en av dessa kvällar som definierar fördelarna med att vara med och vara en deltagare istället för att sitta på sin kammare och sura.

Avslutningsvis. IFK lyckades inte slå FC Honka hemma i går kväll. Det blev noll noll. Men Simon Nurme visade igen att han med all sannolikhet hör till ligans absolut bästa målvakter i år. Han gjorde två räddningar som man normalt bara läser om i serietidningar i går. Tack för det Simon!

Ålands överlägset största majbrasa tänds klockan nitton i kväll vid Notudden i Mariehamn. Välkommen!
Tack vare IFK-målisen Simon Nurme kunde den här publiken åtminstone glädjas åt ett poäng istället för noll!

Kommentarer

Populära inlägg