Tack för sången hela kyrkan!

Man är inte mager om bena, ej heller om armar och hals. För att travestera Nils Ferlin är armod och ynklighet så långt det är möjligt att komma den stämning som Anders Laine, Andrea Mattsson och alla andra i Mariehamns församling skapade i St Görans kyrka på söndagskvällen.

Förutom de nämnda medverkade även Barnkören (världsklass på precis alla sätt!), Himlaliv (dito), Stalle Vokalensenble (just det), Zaida Ponthin (se tidigare), Markuse Helander (igen) och Jochum Juslibn (jepp).

Konserten genomfördes till förmån för Matbanken och kyrkans utlandshjälp vilka båda är behjärtansvärda och gör skillnad. Matbanken hade jag själv förmånen att samarbeta med i samband med en jämn födelsedag i fjol.

Denna söndag i Mariehamn fylldes av toner som spann från lågt till högt till lågt igen. Det var spännande, glädjefyllt, kreativt och modigt av alla inblandade. Vem kan motstå Ave Maria? Eller O helga natt? Eller Bjällerklang!

Det bjöds på ett tjugotal sånger vilka alla på sitt eget sätt berättar historien om julen, människorna och den vardag som skapar våra liv. För den berättelsen är det få platser som är lika intagande som kyrkan där jag satt med Matteus till höger och Petrus till vänster, lite bildligt talat. Det blir en ram som det är tillåtet att överskrida, om man vill. Alldeles särskilt imponerad blev jag också över den perfekta timing som Anders Laine (troligen) gjorde då konserten inleddes. På hundradelen av en sekund synkade han inledningen av festkvällen med den sista klangen från kyrkklockan som inledde det hela.

Det är alltid en fröjd att se proffs i arbete och alldeles särskilt när yrkeskunnande blandas med äkta sångglädje; som i går. Det påminner massor om till exempel en tidigare tolkning av Queen eller varför inte Lejonkungen. Genom att vilja försöka kan man nå precis hur långt som helst.

Tack och god jul alla inblandade!
Otrolig julstämning, skön atmosfär, sångglada ynglingar och en allt som allt fantastisk söndagskväll bjöds det på i St Görans kyrka i Mariehamn.

Kommentarer

Populära inlägg