Tragiskt från Bermuda

I en bedrövlig dykolycka i dag på Bermuda avled Dr. Neil Burnie. Han blev en vän i samband med NatWest Island Games på Bermuda år 2013 och flera är de ålänningar som lärde känna honom under några intensiva dagar i öspelens tecken. Som ansvarig för windsurfingen syntes han överallt.

Några tog han med ut för att dyka tillsammans med de hajar som var hans liv och passion. Han hade nyligen producerat femton nya avsnitt av tv-serien ”Ocean Vet” vilka var avsedda att sändas nästa år. 

Jag har tidigare skrivit om denne entusiastiske och inspirerande man på denna blogg. Han var en av de människor som behöver bara en kort stund för att skapa en känsla av lång vänskap. Jag minns hur han inlevelsefullt visade bilder från dykturen med hajarna och hur han beskrev arrangemanget kring windsurfingen och höll ett imponerande föredrag kring en lustig rovfågel som flög över området då de åländska seglarna fick sina medaljer. Känslan av tomhet går inte att slå ifrån sig.

Här kan man läsa mer om olyckan från The Royal Gazette på Bermuda.

Rest in piece. Mina tankar finns hos Neil Burnies familj och vänner.
The Tiger Shark Highway

Neil Burnie med en tigerhaj som kompis. 
Sjölejon är också fina personligheter. 
Veterinären och windsurfingentusiasten och öspelsvännen dog som han levde; mitt i livet. En simolycka ändade hans liv tidigare i dag.

Kommentarer

Populära inlägg