Studeranden om budgetkrisen

Det saknas absolut inte och aldrig utmaningar i det politiska livet som pågår 24/7 året runt. Jag klagar inte för det är utan undantag både stimulerande, utmanande och roligt. Och bäst av allt är när ungdomar som till exempel Sofia Johansson och Antonia Lundin hälsar på. De går HUTH vid Ålands lyceum och kom laddade med frågor till lagtingshuset för att prata allvar.

Våra ämnen spände från budgetkrisen till skärgårdens överlevnad. Sin ålder och därmed erfarenhet till trots visade såväl Sofia och Antonia djup mognad när det gäller realiteter som styr samhällsutvecklingen.

Sofia, hemma från Mariehamn men med stuga på Enklinge, och Antonio, hemma från Föglö men med planer för boende i Lemland var mycket pålästa. Som jag skrivit många gånger förut i liknande sammanhang känner jag stor förtröstan inför framtiden i vetskapen att den vilar i goda händer! 


Antonia Lundin, till vänster, och Sofia Johansson kom laddade med frågor till lagtinget och undertecknad. På bilden poserar de framför det allra första landstinget från år 1922.

Kommentarer

Populära inlägg