Lyceister granskar turismen

Det är inte så vanligt med bonusar inom den politiska världen men det finns några. Som till exempel att med jämna mellanrum få möjlighet att träffa morgondagens makthavare, företagare, tjänstemän och mycket mer; alltså alla de studerande som inte bara i ord utan också i handling är vetgiriga och nyfikna. Dessutom var det andra gången på bara en vecka vilket betyder dubbelbonus!

I måndags hände det igen då Mathilda Bonds, Maria Sandström och Tobias Larsson kom över från Ålands lyceum för att prata åländsk turism. Det blev ett samtal av vilket jag lärde mig mycket, som till exempel att det råder en stor omsorg kring och känsla för Åland och den framtid som de i högre grad än jag, i matematisk mening, ska leva i. Vi pratade långfärdsskridskoåkning, blomstermässor, turism i allmänna ordalag, vikten av entreprenörer och mycket mer. De tre klasskompisarna gjorde sedan en sammanställning som ska presenteras i skolan och förhoppningsvis leda till att något frö någonstans uppstår som ska leda till morgondagens succéföretag. Det krävs många länkar för att bygga en framtid.

Dessa lyceister går i andra klass och valde att göra ett specialarbete kring turismen när de fick tillfälle. Från vänster Mathilda Bonds, Eckerö, Maria Sandström, Mariehamn och Tobias Larsson, Lemland. Här på plats i lagtingets plenisal dit de förhoppningsvis ska återvända som lite äldre!

Kommentarer

Populära inlägg