Kloka ord på Vårdömöte

I går stod vi i telefonkiosker och gjorde oss hörda till omvärlden. I dag råder andra, mobila tider. Utmaningarna är fortfarande stora men också hanterliga!

Det drog senaste söndag ihop sig till partistämma i Sandösunds Camping på Vårdö. Om sådana tillställningar finns det antagligen ett ganska försiktigt intresse från den breda allmänheten men det förtjänar ändå påpekas att det sades väldigt mycket klokt där. Dessutom finns i partiet ett stort mått sunt förnuft vilket det från tid till annan verkar utgöra en bristvara. Det kan till exempel gälla om den finskspråkige polismästaren ska använda tolk i sina kontakter med Finland eller Mariehamns stads förhållande till sina egna finanser.

Partiet Åländsk Center är ett parti vars rötter finns i traditionen men vars mål ligger i framtiden. Centern månar om hela Åland. Inte bara Mariehamn, eller Brändö eller Hammarland. Inte bara skärgården. Inte bara jordbrukarna. Inte bara IT-arbetarna. Inte bara socialarbetarna. Inte bara kulturen. Inte bara sjöfarten. Inte bara sporten. Hela Åland, allt vi lever av.

Kring bland annat detta talade vår enkom inbjudna gäst Jan-Mikael von Schantz fylligt och väl. Det är alltid ett stort nöje att lyssna till talare som lagt ner arbete på sitt framförande och tänkt igenom vad man vill säga. Det är naturligtvis också smickrande att von Schantz låtit sig inspireras av ett litet stycke från denna blogg! Hela anförandet kan man läsa här och som en liten rekommendation för alla som vill hänga med i den så kallade utvecklingen – läs! Det är bara de som inte lär sig och inte bryr sig som inte begriper. Ha en fin torsdag.


Detta, alla mina vänner som ännu inte är lastgamla, är en föregångare till dagens mobiltelefoner. Vill man se en i verkligheten står den på Sandösunds Camping i Vårdö.

Det blev gott om folk i turistföretagaren Olof Salmis kåta i Sandösund. Det är bra, ingenting händer utan engagemang och det har vi gott om i partiet.
Bilden gör nog antagaligen ingen rättvisa men den föreställer likväl min egen anteckningsbok och kvällens gästföreläsare Jan-Mikael von Schantz från Jönsas några stenkast bort från Sandösund, som höll ett väl underbyggt och inspirerande tal till de närvarande.
Måste snart gå en ny fotokurs. På bilden ser man (ungefär) från vänster partiordförande Harry Jansson, finansministern Roger Nordlund och infrastrukturministern Veronica Thörnroos. De är alla djupt insatta i det Åland vi i dag lever i och de är förenade i tanken att skapa ett ännu bättre landskap i framtiden. 
Tittar man noga kan man skönja turistföretagaren Olof Salmi lägga ut texten om gårdagen, vardagen och framtiden. Allt lika tänkvärt. 

Kommentarer

Populära inlägg