Grattis Roger Jansson!

I dag blir denna blogg för en dag en födelsedagshyllning (det har hänt förut!) till lagtingets andre vicetalman och därmed min kollega Roger Jansson. Han fyller sjuttio år i dag och gör det i ett skick som många 40-åringar skulle ge en arm eller ett ben för att få vara i. Det kan han på många sätt tacka tennisen för. Själv är jag ju ingen tennisspelare men jag hör på dem som möter honom att leka med, det är han inte. Jag har i samband med möten i utskott och kommissioner och nämnder också kunnat notera att den gode Roger är enklare att handskas med efter en seger i morgontennisen än en förlust, vilket bara är ett sundhetstecken. Är man tävlingsmänniska så är man.

Roger Jansson är i dag politiker på heltid och den som mer än alla andra varit med och byggt dagens Mariehamn och dagens Åland. Tidigare har han varit affärsman och den som satte fart på tidningsläsningen i landskapet i egenskap av distributör av svenska dags- och veckotidningar. Vad kanske inte alla vet är att Roger i sin ungdom dessutom var vindsnabb och mycket framgångsrik på tartanbanorna i Idrottsparken. Även som längdhoppare utmärkte han sig. Duellerna mellan honom och Håkan Lindberg, som fortfarande har det åländska länghoppsrekordet 7,36, var knivskarpa och omtalade.

Till dig Roger, du är en rekorderlig man; generös och mycket insatt i dina frågor. Du driver dem på ett hederligt och klokt sätt och även fast du inte alltid, enligt min mening, har rätt så gör du rätt. Och det är precis så bra som något kan och ska vara.

Ser fram mot att fortsätta arbeta tillsammans. Grattis på födelsedagen!
En stilig man i sina bästa år. Gratulerar på födelsedagen Roger Jansson, sjuttio år i dag!

Kommentarer

Populära inlägg