Sikta högt och nå långt

Det blev inga mål i går kväll på WHA. Men det blev en händelserik match, fylld med chanser åt båda håll. IFK förtjänade till en början mest att vinna. Mot slutet gjorde MyPa detsamma. Båda lagen hade såklart helst behållit alla tre poäng men båda var också i stort sett nöjda med insatsen. Själv gjorde jag ett tappert försök efter matchen att övertala ligans vd Timo Marjamaa att inte ta med den prestigefyllda och imponerande ligapokalen tillbaka till Helsingfors. Den hade fått följa med över till Åland för att visas upp innan matchen. Timo, i övrigt en hedervärd kompis, vägrade tyvärr och det kändes inte artigt att ta till maktmedel... (Det hade nog ändå gått på tok, Timo är en vältränad man!) Pokalen är en skapelse utöver det vanliga. Femton kilo tung och bestående av nittiosju olika delar, om jag hörde rätt.

Jag försökte i alla fall ta den femton kilo tunga silverpokalen direkt från ligadirektören Timo Marjamaas händer. Tyvärr var han starkare. Än så länge...
Mitt argument för att låta pokalen stanna i Mariehamn var glasklart och omöjligt att missförstå. Om bara tre månader avser vi lägga beslag på den i vilket fall som helst och då är det onödigt att transportera den till Helsingfors för så kort tid! :-) Ni tänker hybris och undrar vad jag ätit. IFK ligger visserligen trea med häng på tvåan men segertåget HJK har hittat formen och följaktligen inte längre möjligt att nå. Eller?
Jag hävdar att absolut ingenting är omöjligt här i världen. IFK har nu med den äran klarat av sju säsonger i den högsta ligan. Det var precis hur otänkbart som helst för alla utom för Pekka Lyyski och några till som inte begrep bättre. Då blev det omöjliga plötsligt möjligt. Sedan dess har IFK inte alltid rosat ligamarknaden men vi har hängt kvar. Ibland mot repen men alltid med gott humör och med blicken riktad mot framtiden. För IFK är ett idrottslag som vill vinna sina matcher och utgöra ett exempel för hela Åland. Varje samhälle behöver en symbol för framgång och ett lag att definiera sig med. Det laget får gärna vara IFK.

Och just nu siktar vi högt! Jantelagen ställer vi i den sopkorg den hör hemma. Nu-jäklar-ger-vi-allt-vad-vi-har-lagen är tusen gånger viktigare. Vi ses väl på läktaren på onsdag! Då ska vi visa HJK att huvudstaden Mariehamn när det gäller fotboll är lika bra som huvudstaden Helsingfors.

En annan underdog som klarat sig bra i fotbollsvärlden är Grekland vars landslag chockat många i det pågående Euro 2012. Även de grekiska medborgarna tog sitt förnuft till fånga vid gårdagens val och sade nej tack till den radikala vänsteralliansen Syriza och ja tack till högerpartiet Nea Dimokratia. Än finns det hopp för euron, Europa och freden. Ha i övrigt en skön arbetsvecka som slutar med midsommarafton på fredag!

Kommentarer

  1. Att Grekland "chockade" alla i det pågående europamästerskapet är väl inte sanningen. Många ser det som en skräll att de tog sig vidare trots att de är rankade 15:e i världen och rankade före bland annat just Tjeckien och Polen. Att Ryssland inte tog sig vidare var däremot en skräll.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg